duminică, 12 februarie 2012

LMT, 2002-2012: ZECE, la puterea ZECE MII!...


























Pe 11 februarie 2012, Programul de educaţie alternativă în arta de a conduce "LIDERII MILENIULUI TREI" (pe scurt, Programul LMT) a împlinit zece ani de prezenţă continuă pe piaţa programelor educaţionale preuniversitare din România. În ziua de luni, 11 februarie 2002, în prezenţa ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, E.S. Richard Ralph, şi a directorului British Council, dl Stephan Roman, a avut loc lansarea oficială a Programului LMT la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" Bucureşti, printr-o sesiune deschisă pe care am susţinut-o cu o grupă de elevi-cursanţi participanţi la faza-pilot a programului. Simultan, pilotarea s-a desfaşurat în:

Bucureşti - Şcoala Superioară Comercială "N. Kretzulescu"; C.N. "I.L. Caragiale"; C.N. "Mihai Eminescu"; Lic. Arte Plastice "N. Tonitza"; C.N. "Gh. Şincai"

Braşov - C.N. "Dr. I. Meşotă"

Brăila - C.N. "Dr. Gh. Murgoci"

Câmpina - C.N. "N. Grigorescu"

Constanţa - C.N. "Mircea cel Bătrân"

Rm. Vâlcea - C.N. "Al. Lahovary"

Timişoara - C.N. "Bănăţean"

În cei zece ani, peste zece mii de tineri - care au lucrat cu sute de profesori în zeci de şcoli şi licee din România - au absolvit module ale Programului LMT, validând şi consacrând, în timp, valoarea brandului educaţional "Liderii Mileniului Trei", ca Şcoală de Joburi şi Networking, dar, mai ales, ca Şcoală de Valori şi Caractere: ZECE, la puterea ZECE MII!...

Tuturor celor care au dat viaţă proiectului - începând cu omul excepţional care este dna Liliana Cristian - le cer respectuos îngăduinţa să le transmit public preţuirea şi gratitudinea mea, dincolo de marginile omeneşti ale cuvintelor pe care le-aş putea rosti, cu excepţia unuia singur, de valoare absolută: MULŢUMESC!