sâmbătă, 14 august 2010

ROMANIA PE BUNE. Proudly supporting "Lideri pentru Romania"!

























Fundatia Dinu Patriciu si Strada32.com lanseaza bursa Lideri pentru Romania

Fundatia Dinu Patriciu si Strada32.com – Comunitatea Romanilor de Pretutindeni lanseaza in parteneriat Lideri pentru Romania, un program-pilot de burse pentru sustinerea in afara tarii a studentilor romani care prin motivatia si obiectivele profesionale se inscriu intr-un nou model de leadership pentru Romania.

Pornind de la contextul actual al Romaniei, deloc imbucurator, si de la recunoasterea potentialului tinerilor romani ca vectori ai unicei schimbari care poate reconfigura viitorul national, programul “Lideri pentru Romania” vizeaza chiar tinerii studenti romani care urmaresc personal sa contribuie semnificativ la dezvoltarea nationala si emanciparea Romaniei in perspectiva globala printr-o pregatire educationala desavarsita in cadrul programelor de licenta, master sau doctorat sustinute la universitati reputate din toata lumea.

Printr-un program-pilot de 3 burse de studiu in valoare de maxim 5000 EUR fiecare, atribuite pe durata unui an educational, 3 dintre viitorii Lideri ai Romaniei vor fi sustinuti in experienta lor scolara de peste hotare, menita sa le imbogateasca competentele si energia pentru definirea unei noi generatii de lideri politici, sociali sau economici la intoarcerea in tara.

[...]

Selectia viitorilor lideri am incredintat-o in mainile unor mentori reali din Romania acestor zile, atat personalitati cu experienta pe scena sociala si educationala din tara cat si tineri care le seamana si care fac eforturi astazi, de la cele mai prestigioase universitati din lume si din mari institutii, sa schimbe lucrurile in bine.

Sandra Pralong, fost consilier al presedintelui Emil Constantinescu pe Relatia cu Romanii de Pretutindeni si in prezent preşedintele Fundatiei SynergEtica, este o adevarata inspiratie pentru a ne face sa ne indragostim de Romania! Membru in conducerea a numeroase fundaţii şi asociaţii internaţionale. Studii comerciale (Elvetia), de relatii internationale si stiinte politice (SUA). A fost director de comunicare al saptamanalului American Newsweek. in 1990 a pus bazele Open Society Fundation (Bucuresti), iar intre 2002 şi 2005 a fost cel mai inalt responsabil de comunicare pentru Europa si CSI in cadrul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Marian Stas, Presedintele Fundatiei CODECS pentru Leadership porneste cu o expertiza de consultanta in leadership si coaching aprofundata in Statele Unite, introducand deja cateva concepte inovatoare pentru sistemul de educatie in Romania. Primul este acela al Strategiei Schimbarii Adaptive, din perspectiva Leadershipului Transformational. Un proiect de pionierat care vine sa sustina acest concept este si Scoala pe bune prin coordonatele sale: Cultiva Valori/Foloseste/Place. Marian a revenit revenit in Romania dupa un timp petrecut in Statele Unite, intr-un Post Graduate Course in defense resources management la Defence Resources Management Institute, Naval Postgraduate School, in Monterey, California si un Master in Public Administration la John F. Kennedy School of Government, Harvard University, fiind si primul Socrates Kokkalis Fellow din Romania, la Harvard’s John F. Kennedy School of Government.

Olimpius Istrate are peste 15 ani de pregatire de specialitate in stiintele educatiei, incepand cu Liceul Pedagogic, apoi studii universitare la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, un master in Management si Evaluare Educationala, continuand cu parcursul de pregatire la nivelul doctorat – in prezent fiind doctorand la Universitatea din Bucuresti in domeniul stiintelor educatiei. Experienta profesionala acumulata atat in invatamantul preuniversitar si in invatamantul superior, cat si in cercetare, la Institutul de Stiinte ale Educatiei, complementarizeaza si confera semnificatie acumularilor teoretice. In prezent isi desfasoara activitatea in Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic din Universitatea Bucuresti, iar in paralel coordoneaza programele educationale ale companiei Intel in sud-estul Europei.

Sebastian Burduja a absolvit cu titulul de Phi Beta Kappa Universitatea Stanford din Statele Unite, with honors and with distinction, cu specializarile Politica Comparata, Economie si Sociologie. Din 2008 pana in 2011, Sebastian isi continua studiile la Harvard University, fiind David M. Rubenstein Fellow si urmand in paralel două masterate: MBA la Harvard Business School si MPP la Harvard Kennedy School of Government. Sebastian a efectuat stagii de practica in cadrul Ministerului Afacerilor Externe - Divizia NATO, la National Endowment for Democracy (Washington DC), si la Freeman Spogli Institute for International Studies (Stanford CA), unde a colaborat cu reputatul analist politic, Prof. Dr. Larry Diamond. Sebastian este astazi lider al LSRS, un proiect de succes dedicat de studentilor si absolventilor romani din strainatate, pentru formarea unei comunitati puternice si capabile sa contribuie in mod decisiv la dezvoltarea economică si politica a Romaniei.

Claudiu Craciun este lector universitar in stiinte politice si politica europeana, Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative, Bucuresti. A obtinut titlul de doctor in stiinte politice in 2007 in cadrul aceleiasi institutii. A fost presedintele Asociatiei Internationale a Studentilor in Stiinte Politice – IAPSS (2002), presedinte al Societatii Globale a Studentilor si Tinerilor Profesionisti Romani – GRSPsociety (2009) si membru al Comitetului Executiv al Retelei Europene de Stiinte Politice – EpsNet (2004-2006). A absolvit un program masteral in politica europeana la London School of Economics and Political Science (2008). A lucrat in diferite pozitii de expert in politici publice in cadrul Secretariatului General al Guvernului si Ministerului Educatiei (2004-2009). Din 2009 este consultant in domeniul politicilor publice si managementului public.

Radu Tatucu este Consultant pentru World Bank pe directia de International Trade & Integration. In paralel, Co-Founder & President al organizatiei Global Romanian Students and Young Professionals Society, organizatie non-profit care reuneste 1100 studenti romani si tineri profesionali din peste 15 tari si este orientata pe sustinerea procesului de dezvoltare si modernizare al Romaniei, prin proiecte in politici publice, business si finante, educatie si cercetare, democratie si societate civila, dezvoltare internationala si cooperare. Radu activeaza de asemenea ca si Co-Founder & Executive DirectorStudy College USA, organizatie non-profit dedicata in asistarea tinerilor studenti in procesul de aplicare la universitati americane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu