vineri, 18 septembrie 2009

18 septembrie -- Mircea Miclea, în "Adevărul": "Nu cred într-un Guvern politic"

Mircea Miclea: „Nu cred într-un Guvern politic”


Fostul ministru al Educaţiei spune că nu a acceptat şi că nici nu va mai accepta să facă parte dintr-un executiv format din oameni politici. El crede că învăţământul românesc începe să preocupe din ce în ce mai mult electoratul.


Autor al unuia dintre Codurile avute în vedere la elaborarea proiectului de lege privind Educaţia, asupra căruia Guvernul şi-a asumat răspunderea săptămâna aceasta, Mircea Miclea este convins că România poate ieşi din criză numai cu un guvern de tehnocraţi.


El spune că interesul politicienilor este, mai degrabă, acela de a avea acces la resursele financiare decât de a rezolva problemele sistemului pe care îl coordonează. Mircea Miclea afirmă că şeful statului a fost şi este adeptul unei asemenea soluţii, însă dacă ar fi impus-o în decembrie 2008, şi-ar fi „pus în cap” toate partidele.


Fostul ministru al Educaţiei a declarat „La masa Adevărului” că a refuzat să facă parte dintr-un Guvern politic şi că este hotărât să nu mai accepte un portofoliu ministerial într-un astfel de cabinet. Referindu-se la sistemul universitar, Miclea atrage atenţia că impostura are două caracteristici: se înmulţeşte prin clonare şi se polarizazeză atunci când o ataci.


http://www.adevarul.ro/articole/mircea-miclea-nu-cred-intr-un-guvern-politic.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu